Subsidie

3028971408125

Scheiden en subsidie
Scheiden kost altijd geld. Maar er zijn mogelijkheden voor subsidies of bijdragen voor onderdelen van de het echtscheidingsproces. Welke bijdragen dat precies zijn kan een mediator prima voor je in beeld brengen. Ook op internet zijn diverse sites te vinden met overzichten.

Voorwaarden

De voorwaarden waaronder subsidies en bijdragen worden verleend kunnen variëren per persoon. Maar ook de regelgeving en de wetgeving kunnen de bedragen laten schommelen. Zorg dus dat je de juiste informatie hierover verzamelt.

Vast bedrag voor scheiding
In een echtscheidingsproces kan een advocaat of een mediator een offerte maken op uurtarief of op basis van een vast bedrag. Mocht je in aanmerking komen voor subsidie dan is het altijd het beste om te kiezen voor een vast bedrag. Dan weet je precies waar je aan toe bent en kom je niet voor verrassingen te staan naderhand.

666666666

De tarieven van advocaat en mediator
Door het vaste tarief staan de subsidies ook vast en zijn de kosten duidelijk. Een advocaat en een mediator kunnen je wijzen op de subsidiemogelijkheden. Maar ze kunnen je nog verder helpen als de kosten van de echtscheiding moeilijk voor je op te brengen zijn. Zeker omdat na de scheiding je voor hoge kosten zult staan als je je leven weer moet opbouwen geven veel advocaten en mediators je de mogelijkheid om in termijnen te betalen.

Inkomensverklaring
Of je in aanmerking komt voor subsidie hangt af van je inkomen. Met andere woorden, er wordt gekeken of je met je inkomen in staat moet zijn om de kosten zelf te betalen of dat je de financiële tegemoetkoming kunt krijgen. Om dat te bepalen moet je een inkomensverklaring in vullen.

Bij de Raad voor de Rechtsbijstand kan een inkomensverklaring worden aangevraagd. Dat kan ook heel gemakkelijk online via de site van de Raad, www.rvr.org of www.rechtsbijstand.nl. Je kunt dan inloggen met je DigiD.

Veel gestelde vragen:

 

Bekijk ook de volgende pagina’s over subsidie