Ex werkt niet mee

09873621478904

Woning verkopen na scheiding: ex werkt niet mee
Scheiden is op zichzelf al een hele vervelende aangelegenheid en het liefste heb je het allemaal zo snel mogelijk achter de rug. Toch kunnen er heel wat obstakels ontstaan bij het regelen van verschillende zaken, zoals het verkopen van jullie huis. Het is een groot bezit, en voor zowel jou als je ex-partner zal er een emotionele lading aan vast zitten. Het kan dus best gebeuren dat je ex dwars gaat liggen in de eventuele verkoop ervan.

55555151

Schakel een bemiddelaar in
Het is sowieso aangeraden om tijdens een scheiding een bemiddelaar in de zetten. Bij jou en je ex zullen de emoties waarschijnlijk hoog oplopen op sommige momenten.

Dan is het fijn dat er iemand bij zit die de zaken zo nu en dan kan relativeren.  Dit kan ook heel erg helpen bij het rond krijgen van de verkoop van het huis of het beëindigen van een huurcontract. De bemiddelaar kan met je ex-partner overleggen waarom hij of zij dwars ligt en zo proberen tot een oplossing te komen.

Als bemiddeling niet helpt, naar de rechter
Als jullie er ook met een bemiddelaar niet uitkomen, moeten jullie naar de rechter. De zaken moeten nu eenmaal geregeld worden en als het jullie zelf niet lukt, moet iemand anders die knoop voor jullie doorhakken.  De rechter zal in geval van een huurhuis kijken wie er het meeste recht heeft om er te blijven wonen.

Hij zal dan waarschijnlijk in het voordeel kiezen van degene die er het meeste baat bij heeft om er te blijven wonen, bijvoorbeeld omdat de kinderen het meest bij die ouder zullen blijven.

Zijn er geen kinderen in het spel, dan zal er naar andere argumenten worden gekeken. In geval van een koophuis ligt het soms wat lastiger. In principe kan je ex niet moeilijk doen als jullie onder huwelijkse voorwaarden zijn getrouwd.

Bij huwelijkse voorwaarden is het vooraf duidelijk wie wat krijgt. In geval van een huwelijk in gemeenschap van goederen, zal de rechter kijken wie het meest geschikt is om het huis te kunnen onderhouden. Waarschijnlijk wordt er dan gekeken wie de hypotheek op kan brengen.

bana

Veel gestelde vragen:

 

Bekijk ook de volgende pagina’s over woning