Verwervingskosten


Verwervingskosten

Wat zijn verwervingskosten?
Het heuglijke moment is eindelijk daar. U en uw partner hebben na een jarenlange relatie besloten om eindelijk in het huwelijk te stappen en samen een koopwoning te gaan zoeken. Dit is voor veel mensen een serieuze en volwassen stap die hen in de richting van een nieuw leven stuurt. Bijzonder, zonder meer, en absoluut eentje om even bij stil te staan.

Kopen en/of verhuizen naar een nieuwe huis

Al is het alleen maar om uzelf even te realiseren wat er allemaal gaat veranderen in de komende tijd. Laten we even bij het begin beginnen: het kopen en verhuizen naar het nieuwe huis. Een koopwoning kan niet zomaar worden gekocht, er zijn een hoop randzaken die een verkoop ten goede of ten slechte kunnen bepalen.

Hypotheek

Zo is het zeer belangrijk wat voor een hypotheek u kunt krijgen. Deze hypotheek zal namelijk bepalen wat voor eens huis u kunt kopen. Maar stel dat u dit obstakel al heeft overwonnen, dan is er nog de complete verhuizing.

Bijkomende kosten bij verhuizing 

Daar komen heel wat kosten bij kijken, denk aan de kluskosten, verhuiskosten en de kosten van inrichting. Er is één overkoepelende naam voor al deze kosten, inclusief de prijs van het huis en men noemt deze de verwervingskosten. Alle kosten gemaakt om het huis te verwerven.

Wat na een scheiding?
Wellicht is het nog een brug te ver, maar desalniettemin is het belangrijk om erbij stil te staan: de scheiding. Wanneer u trouwt in gemeenschap van goederen betekent dit dat allebei een gelijk eigendomsrecht heeft over alle spullen en tegoeden.

Verwervingskosten 

Wanneer u het koophuis wilt gaan opdelen wordt soms wel eens gekeken naar de verwervingskosten. Wat heeft het allemaal gekost? Dat is eveneens belangrijk voor een taxatierapport, waarin staat wat uw woning waard is op de huidige huizenmarkt. Het kan een verschil opleveren in wat u uiteindelijk overhoudt of moet betalen bij een scheiding, wanneer u het huis verlaat.